Hindistan'dan geçen sene başlayan çekirge istilaları halen bitmiş değil. Öncelikle Türkiye sınırını teğet geçen çekirgeler Doğu Afrika, Kuzey Afrika, Güney Afrika bölgelerine ulaştı. Türkiye'nin de Hatay ilinde yer yer büyük boya sahip farklı ülkelerden geldiği öğrenilen çekirgeler görülmüştü. Afrika çekirge istilalarına yönelik alarm veriyor. Bazı ülkeler alarm veriyor.

OHAL İlan Edildi

Afrika ülkeleri çekirge istilalarına karşı alarm verirken Somali devlet televizyonundan yapılan açıklama ile çekirgelere yönelik OHAL ilan edildiği belirtildi. Durum giderek büyüyor. Öyle ki çekirgeler bir günde 35 bin kişinin yediği ekinlerin tamamını tüketiyor ve besin alarak üremeye, yumurta bırakmaya devam ediyor. Afrika da şuan bir kilometre karelik alanda 40 ile 80 milyon arasında çekirge var.

Artan Sıcaklık Türkiye'yi Hedef Yaptırır Mı?

Çekirgeler sıcak ve ekinlerin bol olduğu yerleri tercih ediyor. Türkiye toprak çeşitliliği ve iklim elverişliliğinden dolayı besin deposu bir ülke olarak biliniyor. Yani çekirgeler için Türkiye cazip bir merkez. Ancak hava sıcaklıklarıın çekirgelere uygun olmaması sebebi ile ülkemiz şuan için hedef değil. Fakat yaz aylarının kurak ve sıcak geçmesi sebebi ile çekirgeler göç esnasında Türkiye'ye de uğrayabilir. Hindistan ile Afrika arasında orta doğu ülkelerinden geçerek çekirgeler göç ediyor. Geçen sene Hatay'dan gelen videolarda çok iri boyutlu çekirgeler görülmüştü.

Editör: TE Bilisim