Ankara'da yaşanan ve 97 kişinin öldüğü bombalı saldıyı gerçekleştirenlern kimlik bilgileri belli oldu. Ankara katliamını Yunus Emre Alagöz ve Ömer Deniz Dündar gerçekleştirdi. İşte olayı geröçekleştirenlerin bilgileri

Ankara katliamındaki ikinci bombacı olduğu öne sürülen Ömer Deniz Dündar'ın babası oğlunu geri almak için defalarca Emniyet'e gittiğini, oğlunu polise bildirdiğini ancak sonuç alamadığını söyledi.

Ankara saldırısını gerçekleştiren Ömer Deniz Dündar kimdir? Ankara katliamını Yunus emre Alagöz’le birlikte yaptığı öne sürülen Ömer Deniz Dündar’ın 2013 yılında Suriye’ye gittiği, 2014 yılında Türkiye’ye geldiği, Türkiye’de 8 ay kaldıktan sonra tekrar Suriye’ye gittiği ortaya çıktı. Radikal’e konuşan baba M.D., ‘Benim oğlum böyle bir şey yapamaz’ dedi. 

ADIYAMAN’DA IŞİD İSYANI

Ankara saldırısını gerçekleştiren Ömer Deniz Dündar kimdir? Ömer Deniz Dündar’ın babası M.D.'nin açıklamaları şöyle, "Benim oğlum böyle bir şey yapamaz. Oğlumu Suriye’den geri getirmek için defalarca emniyete gittim. Oğlum 2014 yılında Adıyaman’a geldi. 8 ay yanımda kaldı. Ben oğlumu Emniyet'e şikayet ettim. Emniyet'e, ‘bunu alın cezaevine atın’ dedim. İfadesi alındıktan sonra oğlum serbest bırakıldı. 8 ay sonra Suriye’ye gitti. Ömer Deniz evliydi. Ömer Deniz’in bir çocuğu vardı. Ömer Deniz’le sekiz aydır hiç konuşmuyorduk. Şimdi ben ne yapacağım? Oğlumun böyle bir saldırı yaptığına dair emniyetten bana bir bilgi verilmedi’ dedi.

Ankara saldırısını gerçekleştiren Ömer Deniz Dündar kimdir? Canlı bombalardan biri de Dündar. Canlı bombalardan birinin Yunus Emre Alagöz olduğunun tespitinin ardından ikinci canlı bombanın da arananlar listesindeki Ömer Deniz Dündar olduğu ortaya çıktı.

Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren canlı bombalardan birinin Yunus Emre Alagöz olduğunun tespitinin ardından ikinci canlı bombanın da arananlar listesindeki Ömer Deniz Dündar olduğu ortaya çıktı. İki canlı bombanın ayrı araçlarla Gaziantep'ten geldikleri, Y.Ş.'nin canlı bombalara keşif yaptırdığı tespit edildi. Araçların sahipleri ve Y.Ş. Gaziantep'te gözaltına alındı.

DNA TESTLERİ DE UYUŞTU

Güvenlik güçleri saldırı sonrası bölgede bulunan MOBESE kameralarından ikinci bombacının kimlik bilgilerine de ulaştı. DNA testleri de uyuşan Ömer Deniz Dündar'ın, Yunus Emre Alagöz'le Gaziantep'ten Ford Focus ve Citroen marka iki ayrı araçla Ankara'ya geldikleri belirlendi.

SALDIRI ÖNCESİ KEŞİF YAPMIŞLAR

Saldırı öncesi, Y.Ş. ile birlikte bölgede keşif yaptıkları tespit edilen canlı bombaların, Suriye'den Türkiye'ye geçiş yaptıkları ihtimali üzerinde duruluyor.

BU SABAH 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kimliklerin tespit edilmesinin ardından bu sabah Gaziantep'te Y.Ş. ile iki aracın sahibi operasyonla gözaltına alındı. Üç kişinin soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim