Devlet tarafından bir çok durum için vatandaşlara maddi destekler sağlanmaktadır. Bu farklı durumlardan biri de çalışmayan annelere sağlanan maddi desteklerdir. Çalışan ya da çalışmayan annelere sağlanan ödenekler bazı durumlarda koşulsuz olarak sağlansa da bazı durumlarda ise şartlı bir şekilde verilmektedir.

ANNELERE SAĞLANAN MADDİ ÖDENEK AYRINTILARI

Devlet tarafından annelere sağlanmış olan desteklerin büyük bir kısmı yeni doğum yapmış annelere yönelik olmaktadır. Bu kapsam içerisinde annelere devlet üzerinden süt parası, doğum parası, çalışan anneler için izin ve maaş desteği gibi bir çok olanak sağlanmaktadır. Bu destekler için başvuru koşulları ve detayları sizler için hazırladık.

Annelere sağlanmış olan ilk destek doğum parası bu destek Mayıs 2015 tarihinden beri doğum yapmış olan her anneye belli oranda sağlanan destektir. Bu destek miktarı çocuk sayısına göre düzenli bir şekilde artmaktadır. Devlet anneler doğum parası yardımında ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üç veya daha fazlası için ise 600 TL ödeme yapabilmektedir.

Annelere sağlanan desteklerden bir tanesi de süt parası. Devlet bu destek için herhangi bir şekilde bir koşul talep etmiyor. Bu ödeme direkt olarak annenin hesabına 133 TL olarak yatırılıyor.

Editör: TE Bilisim