Çalışmayan annelere ve kadınlara çalışma hayatında yer edinmek, aile ekonomisine destek olması için devlet tarafından farklı ödenekler sunulmakta olup bu ödeneklerden ilgili şartları sağlayan tüm kadınlar yararlanabilmektedir. Buna göre farklı kalemlerde devlet tarafından annelere ve kadınlara sunulan bu ödenekler ve destekler ise haberin devamında yer almaktadır.

Hangi Destekler Veriliyor?

Devlet tarafından annelere sağlanan ödemeler ve destekler arasında kreş desteği, kırtasiye desteği, iş göremezlik ödeneği, süt parası, doğum parası ödemeleri yer almaktadır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ilk olarak 7 ilde uygulamaya koyduğu destek ile annelere 24 ay boyunca destek sağlanacağı açıklandı. Aynı zamanda Ayrıca mali desteğe başvuran ilk 13 bin anneye tek seferlik 650 lira (100 avro) kırtasiye desteği de sağlanacağı Bakan Selçuk’un açıklamalarında yer aldı.

Ayrıca çalışan annelere 2 ile 5 yaş arasında çocuğu bulunması durumunda 1015 TL'ye varan kreş desteğide ödenmektedir.

Çalışan Annelere Destek

İş Görmezlik ödeneğinde ise yılda en az 90 gün prim ödeyen annelere 16 hafta izin süresinde maaş ödenmekte olup doğum öncesi ve sonrasında izin kullanılmasına göre bu ödeme tarihi de değişiklik göstermektedir.

Doğum parası, Mayıs 2015’ten sonra dünyaya gelen çocuk için ödenmekte olup ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üç veya daha fazla çocuk için ise 600 TL ödeme yapılmaktadır.

Sür parası ise yine asgari ücrete göre artış göstermekte olup hali hazırda 133 TL ödemesi yapılmaktadır.

Editör: TE Bilisim