Doğum sonrasında çalışan ya da çalışmak isteyen annelere devlet tarafından bakıcı desteği adı altında maddi yardım olanağı sunulmaya hazırlanıyor. Kurumsal Çocuk Bakım Projesi adı altında yapılacak olan bu destek kampanyası; birçok annenin yüzünü güldüreek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılacak olan kayıtlar ile ilgili olarak adayların başvuru şartlarını çok iyi bir şekilde analiz etmesi gerekmektedir. Yapılacak başvurularda adayların; eksik evrakla ya da belirtilen koşulları sağlamadığı tespit edilirse malaasef ki başvurular geçersiz sayılacak.

Kurumsal Çocuk Bakım Projesi Başvuru Şartları

Türkiye çapında düzenlenecek olan bu projeye şimdilik tüm illerde değil belirlenen 7 il nezninde yapılacağı açıklnadı. Projenin başlayacağı iller; " Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir, Malatya" olarak açıklandı. SGK resmi internet sitesi tarafından yapılacak olan ön kayıtlar için belirlenen başvuru şartları şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olmak, sigortalı bir iş yerinde çalışmak isteyen kişi, resmi bir yerde çalışmıyor olması, belirlenen 7 il üzerinde ikamet ediyor olması, 0-60 ay aralığında çocuk sahibi olanlar" Kurumsal Çocuk Bakım Projesine katılımı sağlayabilecekler.

Mali Ödeme Ne Kadar Sürecek

Belirlenen şartlara uygun görülen annelerin başvuru yapacağı Kurumsal Çocuk Bakım Projesi tarafından ödeme alacak olan annelerin çocukları ile alakalı olarak en fazla 24 aya kadar mali destek ödemesi alacağı açıklandı. Çocuk 72 aylık ya da ilkokula başladığı ana kadar mali destek ödemesi kesillebilecek. Anneler çocuklarının büyümesinde ilk 24 aylık süreç için aylık olarak 100 euro destek verileceği açıklandı.