Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından dün kamuoyuna pek çok konu hakkında oldukça önemli bilgiler verildi. Örneğin merak ile beklenmekte olan kamuya kaç taşeron işçinin geçirileceği hakkında rakamsal veriler paylaşıldı ve bir milyon 20 bin işçinin kadroya geçirileceği belirtildi.

Yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren ve açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu KİT'lere kadro verilip verilmeyeceği, KİT'lere kadro çalışmasının ne durumda olduğu hakkında da açıklama yaptı. Ancak kullanılan ifadelerde KİT'lere üzücü haber verildi. Peki KİT'lere çalışma yapılmayacak mı?

KİT HABERLERİ YALANLANDI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklamada KİT işçileri hakkında yapılan çalışmaların olduğu ve çalışmaların sona geldiğine dair ifadeler yalanlandı ve KİT işçileri hakkında çalışmaların olmadığı belirtildi. Ancak daha önce yapılan açıklamalarda bilindiği üzere KİT'lere kadro görüşmeleri ve hesapmalarının Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılacağı ifade edilmişti.

2018 yılına ilişkin bütçe görüşmeleri tamamlandı ve bu sebepten dolayı KİT'lere kadro konusunda bazı sorunlar yaşanabiliyor. Ancak KİT işçilerine kadro konusunun Hazine Müsteşarlığına aktarıldığı belirtilmişti. Yani bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının henüz bir çalışması olmayabilir ve Hazine Müsteşarlığı hesaplamalarının sona ermesi ile KİT işçileri de kadroya kademe kademe olarak geçebilir.

Editör: TE Bilisim