Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavlarına giren adaylar yüksek puan almaya çalışarak devlet memuru olmayı hedeflemektedir. Bilindiği gibi pek çok bölümde yığılmalar meydana gelmiş ve kadrolarda dolduğu için eskiye oran ile daha az memur alımı yapılmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 2017 yılında alınacak olan memur sayısının 2016 yılına göre daha az olacağını belirterek adaylara üzücü haber vermişti. Kadrolarda doluluk oranı yükseldiği için bundan sonra ki alımlar daha dikkatli şekilde yapılıyor. Bugün ise Bakan Mehmet Müezzinoğlu NTV'de spikerin sorularını cevaplarken ilginç bir açıklama yaptı ve memur alımlarının dondurulduğunu duyurdu.

Memur Alımları Bitecek Mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na İBF mezunlarının ne zaman kadrolu olacağına dair ilginç bir soru yöneltildi. Bakan Mehmet Müezzinoğlu ise bu soruya memur alımlarının dondurulduğu ifadesini kullanarak cevap verdi. Bunun üzerine sosyal medya karıştı ve her kafadan yorumlar yapılmaya başlandı.

Mehmet Müezzinoğlu memur alımlarının dondurulduğunu belirtti ancak bunu memur alımlarının olmayacağı şekilde yorumlamak doğru olmayacaktır. Çünkü devlet kadrolarında tespit edilen boşluklara göre alımlar gerçekleştirilmektedir. Sadece bundan sonra ki dönemlerde alımlar daha az olacak ve daha titiz çalışmalar yapılacak. Örneğin adaylar KPSS'den daha yüksek puan alması gerekecek ve mülakat sistemleri de zorlaştırılabilecek. 
Editör: TE Bilisim