Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kurumlarda istihdam eden bir milyon civarı taşeron işçilerin kadroya mı geçeceği yoksa sözleşmeli olarak mı görev yapacağı meraklı bir şekilde beklenirken dün Başbakan Binali Yıldırım çok önemli açıklamalar yaptı ve taşeron yasasının 12 maddeden oluşacağını süresiz sözleşme yapılması üzerinde görüşmelerin devam ettiğini duyurmuştu.

Buna göre taşeron yasası hakkında detayların açıklanması beklenirken konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu çok önemli bir duyuru yaptı. Buna göre taşeron yasası hakkında tüm detaylar öğrenildi peki detaylar nedir?

BELEDİYE ve İL ÖZEL İDARE PERSONELLERİ

Belediyelerde ya da il özel idarelerinde taşeron olarak çalışan işçilere yapılan duyuru da taşeronun kaldırılacağı ve burada görev yapan taşeron işçilerin belediyelerimizin belediye iktisadi teşekküllerinde  işçi olarak istihdam edeceği ifadesi kullanıldı.

MEVSİMLİK İŞÇİLERE MÜJDE!

Mevsimlik işçiler bilindiği üzere kamuda 5 ay 29 gün istihdam etmektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da bu süreye 4 ay daha çalışma süresi imkanının getirileceğini ifade etti.

450 BİN İŞÇİ KADROLU OLACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamasında 450 bin işçinin direkt olarak 657'ye tabii kadrolu işçi statüsüne alınacağı belirtildi. Kamuda ki statüler hakkında da duyuru yapılarak 4D'nin kadrolu işçilerin bulunduğu statü olduğu söylendi. Buna göre bu sene bitmeden konunun meclise getirileceği ve işlemlerin halledileceği belirtildi.

İlandan İlk Haberdar Olmak İstiyorsanız;
Bildirim Almak İçin: 
Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Ediniz (350 Bin Kişilk Aileyiz)

Editör: TE Bilisim