2020 yılında memur ile memur emeklisi zamları 5,49 olarak açıklandı.  2020 Ocak ayında zamlı maaşlar nedeniyle emekliler, memurlar için maaş farkları oluştu. Buna göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yeni bir açıklama yaptı. 23 Ocak tarihinden itibaren zam farkları hesaplara ödenmeye başlandı.

EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEMESİ

SSK, Emekli sandığından maaş alan vatandaşlar için 2020 Ocak ayı emekli maaşları ödeniyor. SSK emeklileri tahsis numarasına göre maaşları almaya başladı. 27 Ocak tarihine kadar ödemeler devam edecek. Memur emeklisi olan vatandaşlar için maaş farkları için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanacak takvime göre ödemeler yapılacağını ifade etmiştik. Resmi açıklama bugün geldi.

MEMUR EMEKLİSİ MAAŞ FARKLARI;

Bakan Selçuk "Emekli Sandığı (memur) emeklilerimizin aylık farklarını bugün itibarıyla ödemeye başlandık. 4A (SSK) emeklilerine farklarını 26 Ocak'a kadar, 4B (Bağ-Kur) emeklilerine ise 25 ila 28 Ocak'ta ödeyeceğiz. Bu kapsamda, 2 milyon 274 bin 975 kişiye, toplam 500 milyon 288 bin 542 lira 74 kuruş maaş farkı yatırılacak." dedi. Diğer yandan Bağkur emeklileri için 25 Ocak ile 28 Ocak tarihleri arasında maaşlar ödenecek.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim