Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kadın personel alımı ve özel sektörde işe yerleşme ile ilgili önemli açıklamaları işin olsa sitesi üzerinden okuyucuların dikkatine sunuyoruz. 

Bakan Selçuk açıklamalarında kadınların iş gücü katılım oranlarının artışta olduğuna dikkat çekerek, 2020 yılında işgücüne katılım oranı yüzde 28 2020 yılında ise yüzde 34 olduğunu ifade etti. Diğer verilerde ise istihdam oranları ile ilgili oldu. Yüzde 29 olarak açılandı. 

Yıl bazında kadınların özel sektörde işe yerleşme oranları ile ilgili yapılan açıklamalar dikkat çekici; Buna göre 2002 yılında bir yıl içerisinde sadece 4500 kişi işe yerleştiği, 2019 yılında kadınların özel sektördeki işe yerleşme oranları ise 100 kat artış ile 487 bin kişi işe yerleştiği ifade edildi. 

İŞ KULÜPLERİ;

Kadıların iş ararken karşılaştığı zorluklarla mücadelede Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR önemli görevler üstleniyor. Buna göre İş kulüpleri ülke genelinde pek çok ilde hizmet vermeye başladı. Bakan Selçuk bu kulüplerden yararlananların yarısından çoğunun kadınlardan oluştuğu ifade edildi. 

ANNELER İÇİN YARIM ÇALIŞMA ÖDEMESİ;

2016 yılında başlatılan çalışmaya göre anneler için doğum sonrası işe dönmelerini kolaylaştırmak için başlatılan proje kapsamında 2020 yılına kadar 2 bin kişiye ödeme yapıldığı ifade edildi. 

KADIN SENDİKACI ARTMALI;

Sendikalaşma oranlarını aktaran Bakan Selçuk Hak-İş Sendikasında 160 bin kadın olduğunu aktardı. Açıklamasında "Hükümet olarak, Bakanlık olarak, sendikalarımızın güçlenmesi, sendikalı çalışan sayılarımız ve sendikalaşma oranlarının artmasını çok önemsiyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim