Bakan Selçuk, 2019 yılında personel istihdamı hedefinin ne olduğu hakkında önemli açıklamalar yaptı!

Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk çok önemli personel alımı açıklaması yaptı. 2019 yılında ne kadar personel istihdam edileceğini açıkladı! Personel istihdamında İŞKUR'un önemli sayıda personel alımı yapıldığını da vurguladı İşte açıklamalar.

Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Abant Tabiat Parkında düzenlenen Uluslararası platformda konuştu. Selçuk konuşmasında önemli konulara değindi. Önemli başlıklardan bir tanesi de personel istihdamı konusunda oldu. 206 Üniversitede 8 milyon gencin öğrenim görüldüğünü belirterek geleceğin haritasını gençlerin belirleyeceğini belirtti. Bakan Selçuk önümüzdeki yıl içerisinde ne kadar personel istihdamı yapılacağı konusunda da hedefleri açıkladı.

2 MİLYON GENCİ İŞE YERLEŞTİRDİK;

İşgücü piyasasında Türkiye İş Kurumun yaptığı personel alımlarında 2 milyon gencin işe yerleştirdiğini belirterek; "Bu yılki hedefimiz 450 bin gencimize istihdam sağlamaktır. 16 yıllık sürecimize baktığımızda da İŞKUR sayesinde 2 milyon gencimizi işe yerleştirdik" dedi. Bakan Selçuk istihdam hedefinin 450 bin gencin işe yerleştirmek olduğunu belirtti.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim