Ülkemiz de istihdam etmekte olan bir milyona yakın taşeron işçisi kamuya alınabilmek için taşeron yasasının kabul edilmesini istemeye devam ediyor. Uzun süredir gündemde bir türlü olmayan ve taşeron hakkında açıklamaların gelmemesi aracılığı ile taşeron yasası hakkında açıklama yapılmasını işçiler talep etmekteydi.

İşçilerin taleplerine karşılık olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu taşeron yasası hakkında önemi sayılabilecek bir açıklama yaptı. Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun yaptığı açıklaması bir milyona yakın taşeron işçiyi üzdü. Peki Bakan nelerden bahsetti. Taşerona kadro ne zaman verilecek.

GÜNDEMİMİZE ALMADIK AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamasında takvimi henüz belirlemeyemedik ifadesini kullandı. Bilindiği üzere taşerona kadro için bir takvim belirlenecek, bakanlar kurulunda görüşmeler yapılacak ve belirlenmiş olan takvim doğrultusunda taşeron yasası görüşmeleri yapılacaktı. Ancak takvimin halen belirlenemediği ifade edildi.

Konuşmasına devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sözlerini taşeron hakkında şu anda henüz gündemimize almış değiliz ifadesini kullandı. Bu açıklamaların ardından bir milyona yakın taşeron işçisine üzücü haber verilmiş oldu. İşçilere bu sene kadro verilmesi planlanıyor ancak kadro verilmesi ve görüşmeler taşeron yasası hakkında takvimin belirlenmesinden sonra yapılacaktır. Yeni haberler geldikçe aktaracağız. Öte yandan taşerına kadronun ne zaman verileceğine ilişkin bilgi şu anda halen yok.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim