Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Jülide Sarıeroğlu bugün Sabah Gazetesine konuk olarak çalışanları ve işsizleri yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. İŞKUR'un yeni çalışmalarından ve İşbaşı eğitimlerden, taşeron işçilere bir çok konuda milyonlarca çalışanı ve çalışmak isteyenleri yakından ilgilendiren açıklamalardan bazı satır başları;

TAŞERON İŞÇİLERE MAAŞ PROMOSYONU

Bakan Sarıeroğlu, taşeron işçi düzenlemesinin sokakta pozitif etkisinin olduğunu belirterek yeni bir müjde verdi. Taşeron işçilerin kadroya geçişinde yaşanan aksaklıklara anında müdahale ettiklerini belirten Bakan Sarıeroğlu, bankalarla maaş promosyonu için yeni bir çalışma yapıldığını açıkladı. Taşeron işçilerin kadroya geçişi ile ilk defa bu imkândan yararlanacağını belirtti.

TOPLUM YARARINA PROGRAMI

Uzun süre işsiz kalanlar için oluşturulan TPY başvurularının 1 Nisan tarihinden itibaren yeniden başvuru alınacağını açıkladı, Ayrıca İşbaşı eğitimlerde süre düzenlemesi yapıldığını geleceğin meslekleri bazı bölümlerde süre uzatıldığını, Kupon sistemi ile 10 bin Tl devlet desteği sunulacağını açıkladı.

MESLEKİ EĞİTİM VE İŞBAŞI EĞİTİME KATILAN KADINLARA DESTEK

Bakan Jülide Sarıeroğlu mesleki eğitim ve işbaşı eğitime katılan kadınlara 2 ile 5 arasında bulunan çocukları için destek sunulacağı müjdesini verdi. Ayrıca bu bu desteğin 400 Tl'ye kadar olacağı belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim