Ülkemizde bir milyona yakın kişiyi ilgilendirmekte olan taşeron yasası hakkında henüz net bir bilgi paylaşımı yapılmıyor. Bilindiği gibi bu konu hakkında ilk çalışmalar dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından atıldı ve taşeron işçilere kadro verileceği konusunda çalışmalara başlanılmıştı. Başbakan'ın değişmesi ve koltuğa Binali Yıldırım'ın geçmesi ile taşeron yasası hakkında çalışmaların yapılıp yapılmayacağı hakkında açıklama beklenirken çalışmaların devam ettiği duyuruldu. Araya darbe girişiminin girmesi aylarca FETÖ'cüler meslekten ihraç edilmesi ile taşeron yasası hakkında görüşmeler neredeyse askıya alındı ve süre uzadıkça uzadı. Taşeron yasasının ne zaman çıkacağı ve işçilerin ne zaman kadro alacağı konusunda açıklama beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu taşeron işçilere kadro verilmesi için açıklama yaptı ve kadro düzenlemesi için tarih verdi.

Tarih Verildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamasında taşeron düzenlemesi konusunun referandum sonrasında yapılacağını duyurarak şu anda bu konuyu referandumdan dolayı gündeme getirmenin doğru olmadığını belirtti.

Taşeron yasası düzenlemesi için tarih veren Bakan Mehmet Müezzinoğlu 27 Nisan 2017 ya da Mayıs 2017 ayından sonra taşeron yasası hakkında çalışmaların yapılacağını açıkladı. Bir milyona yakın adayın gözü şimdi Nisan ve Mayıs 2017 ayına çevrilmiş oldu.
Editör: TE Bilisim