Ülkemizde bilindiği üzere taşeron olarak farklı kurumlarda istihdam etmekte olan taşeron işçiler kamuya geçirilecek. Buna göre taşerona kadro başvuruları 11 Ocak 2018 tarihine kadar devam etti ve şu anda başvurular sona erdi adaylar şu anda kadro başvurularının açıklanmasını bekliyor.

Buna göre kafaları karıştıran en büyük sorulardan bir tanesi KİT'lere kadro konusuydu. KİT taşeronlarına kadro verilecek, KİT taşeronları kadro alacak mı? soruları devam ederken sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu çok önemli bir açıklama yaptı ve KİT'lere kadro hakkında akıllardaki soruların yanıtını vermiş oldu.

KİT İŞÇİLERİNE MÜJDELİ HABER!

Taşeron işçilerine kadro verilecek ancak KİT'lere kadro verilecek mi açıklamalarına bir türlü net yanıt verilmiyordu derken sonunda müjdeli bir açıklama yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da KİT işçileri için yeni çalışma alanlarının açılacağı KİT işçilerinin buraya kaydırılacağı ve bu sayede taşeron çalışma sistemine sona vereceklerini duyurdu.

Buna göre KİT işçileri için şu anda gündem de bazı görüşmeler var ancak net bir çalışmanın olmadığı görülmekte olup yakın zamanda KİT işçilerinin kadro alması görüşmelerinin artması, yeni iş alanlarının açılması ve işçilerin buraya kaydırılarak KİT işçilerine de kadro verilmesi beklenmektedir. Gelişmeler oldukça İşin Olsa ekibi olarak sizleri bilgilendireceğiz.