Türkiye'nin dört bir yanında görevlerine devam etmekte olan taşeron işçilerin kamuya yerleştirme süreçleri başlayacak. Buna göre 56 kurum hariç olmak üzere diğer kurumlarda istihdam eden 450 bin civarı taşeron işçi sınavların ardından kamuya yerleştirilecek.

Taşeron işçilerin kamuya ne zaman yerleştirileceği hakkında yeni sorular sorulmaya devam ederken konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından çok önemli bir açıklama geldi ve taşerona kadro başvurularının ne zaman başlayacağı öğrenildi.

BAŞVURULAR 2 OCAK İTİBARİ İLE BAŞLIYOR!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da taşerona kadro başvurularının 2 Ocak 2018'de başlayacağı, sürecin 10 gün devam edeceği başvuruların merkezi sistem üzerinden yapılacağı ve Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ortak olarak başvuruları takip edeceği duyuruldu. 

SINAVLAR YAPILACAK

Başvuruların sona ermesinden sonra taşerona kadro sınavları yapılacak ve sınavın sonucuna göre pozisyonlara için istihdam süreci başlayacak. İlgili sürecin 90 gün devam etmesi beklenmektedir. Yine sınav sonucunun yanlış olduğu adaylar itiraz hakkında sahip olacak ve sınavlar alanları ile ilgili eleyici olmayan bir sınava girecek. Çalışma Bakanı taşeron için kitapların çıktığı, kursların açıldığını belirterek işçilerin kesinlikle buralara kayıt olmamaları gerektiği konusunda uyarı yaptı ve sınavın zaten kolay olacağı, alanları ile ilgili olacağı, buralardan yardım almalarına gerek olmadığını duyurdu.

Ayrıca mobil uygulamalarımızı indirerek sürekli olarak memur personel alım ilanlarından haberdar olabilirsiniz. Sürekli olarak kamuya alınacak memur ilanlarını takip ediyor ve sürekli olarak size bildiriyoruz.

İŞİN OLSA Ücretsiz Android uygulamasını indirmek için >>> Tıklayınız.

İŞİN OLSA Ücretsiz İOS uygulamasını indirmek için >>> Tıklayınız.