Ülkemizde bilindiği üzere işsizlik sorununa çözüm bulunabilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu İŞKUR önemli çalışmalar gerçekleştirmekte olup adaylar İŞKUR tarafından düzenlenen projeler kapsamında en çok iş ve meslek garantili kursları tercih etmektedir.

Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı cephesinden yapılan açıklama ile bazı sektörler için iş ve meslek garantili kurslar düzenleneceği ve bu kurslar için adaylara 10 bin TL'lik destek ücetinin verileceği belirtilmişti. Buna göre ilgili kurslar hakkında açıklama yapılması beklenirken sonunda kurs tarihleri duyuruldu.

BAKAN TARİHİ AÇIKLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da gençlere 10 bin TL'lik kupon ücretinin verileceği belirtildi. Buna göre gençler bu ücreti kendini geliştirmek istedikleri alanlarda kurslara katılımlar yaparak harcayabilecektir. İlgili çalışmanın Temmuz ayı itibari ile faaliyete geçeceği belirtildi.

Buna göre farklı kurslar açılacak ve gençler alacağı 10 bin TL'lik kuponu istediği kurslara katılım sağlayarak eğitim masrafları için kullanabilecek kursların ortalama 8 ay civarı sürmesi beklenmekte olup kursları alacak olan gençler iş garantili olarak özel sektör firmalarına yerleşebilecektir. Yakın zamanda konu hakkında yeni açıklamaların gelmesi beklenmekte olup açıklamalar yapıldıkça İşin Olsa ekibi olarak sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim