Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda yaptığı duyuruda özellikle çalışan annelere, doğrumdan sonra iş yaşamına dönüşte yaşanan zorlukları en aza indirmek için uygulamaya konulan Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi ile maddi destek sağlanacağı açıklanmıştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Avrupa Birliği ile ortak yürütülen bu proje kapsamında şartların sağlanması durumunda aylık 100 Euro destek sağlanacağı açıklandı. Bu noktada olup uygulama şimdilik 7 ilde gerçekleştirilmekte olup pilot 7 il sonrasında Türkiye genelinde uygulanacak olan destek uygulamasının detayları ise haberimizin devamında yer alıyor.

Ne Kadar Ödenecek?

İlgili proje kapsamında annelere her ay 650 lira civarında (100 avro) destek sağlanacak olup şimdilik sadece iller Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya illerinde ikamet eden anneler bu destekten yararlanabilecek.

Başvuru Şartları Neler?

Projeden yararlanmak isteyen annelerin sağlaması gereken birtakım şartlar bulunmakta olup bu şartlar arasında başvuru tarihi itibari ile 0-60 ayarasında çocuğu olmalı, Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya illerinden birinde ikamet etmeli, anne ve çocuk aynı evde ikamet ediyor olmalı, en geç kayıt tarihi ile herhangi bir iş yerinde 4A yani eski adıyla SSK sigorta kapsamında olmak üzere tam zamanlı çalışıyor olunmalı ve son bir yılda SGK’ya bildirilen kazancın aylık ortalama olarak brüt asgari ücretin iki katını aşmış olması istenen başvuru şartlarıdır.

Nasıl Başvuru Yapılır?

İlgili projeye başvurular e-devlet üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetleri içerisinde yer alan Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi ismi ile bu destek uygulamasına ön kayıt yaptırabilecek.

Editör: TE Bilisim