Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışan kadınların iş gücü istihdamına devam edebilmeleri için yeni teşvik açıkladı. Çalışan annelere 400 Tl bakım ücreti ödenecek. İşsizliğin önlenmesi ve istihdamın artmasının hedeflendiği teşvik ile çalışan kadınların önemli oranda çocuklarının bakımını sağlayabilmeleri hedefleniyor.

400 TL ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ

Çalışan kadınların iş hayatında aktif olarak çalışmaya devam edebilmeleri için çalışma Bakanlığı önemli bir projesi bulunuyor. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu konu ile ilgili bir değerlendirme yaptı. Kadın istihdamının artması için yapılan çalışmada iş başı kurslar açılacak. Projeyle iş başı eğitimlere katılan kadınlara 400 Tl çocuk bakım desteği ödemesi yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bakan Jülide Sarıeroğlu'nun yaptığı değerlendirmeye göre İş başı kurslara katılmak isteyen kadınlara 400 Tl devlet desteği için 2 ile 5 yaş aralığında bulunan çocuklara ödeme yapılacak. Projenin ne zaman hayata geçeceği konusunda henüz bir açıklama yapılması. Seçim sonrasında gündeme gelmesi beklenmekte. Başvurular henüz yapılmıyor. Çalışan kadınlara 400 Tl destek projesi için başvurulara ilişkin yeni detaylar belli olur olmaz ziyaretçilerimize paylaşacağız. 

Editör: TE Bilisim