Bursa, yorgancılar çarşısında çıkan yangında 40 iş yeri kül oldu. henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı  çıkan yangına  30 itfaiye ekibi 3 saat boyunca müdahale etti. 80 iş yerinin bulunduğu Bursa Yorgancılar tarihi çarşısına itfaiye ekipleri zamanında müdahale etseler de tarihi çarşı 3 saat içinde küle döndü.

3 SAAT İÇİNDE KÜL OLDU

Yangına Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer bölgelerinden çağırılan 30 itfaiye aracıyla birlikte 50 itfaiyeci alevlere müdahale etti. Bazı itfaiye erleri yoğun dumandan etkilendi. Yangın devam ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız olay yerine gelerek çalışmaları koordine ederek itfaiye ekiplerinden yangın hakkında bilgi aldı. Başkan Recep Altepe, "İtfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale etti. Alevler çarşının tümüne ve yanda bulunan çarşıya sıçramadan kontrol altına alındı. Bursa 1958 yılında yine büyük çarşı yangını atlatmıştı, hemen o yangın aklımıza geldi. Belediye olarak bölgede bulunan çarşılarda restorasyon yapıyorduk, mobilyacılar çarşısını yenilememiştik. En kısa zamanda bu yaraları sarıp bu bölgede de restore çalışmaları yapacağız" dedi. 

İŞ YERİ SAHİPLERİ OLAY YERİNE KOŞTULAR

Yangının duyulması ardından çarşıda işyeri bulunan esnaf bölgeye akın etti. Bazı işyeri sahipleri yangının söndürülmesini gözyaşları içinde izledi. Yangının elektrik kontağı ya da atılan yanmış sigara izmaritinden çıkmış olabileceği üzerinde durulurken çıkış nedeni itfaiye ve polis Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yapacağı incelemenin ardından belli olacak.

DHA