Ülkemizin karstik göllerinden birisi olarak bilinen Burdur Gölü, Burdur Şehir Merkezinde bulunan ve bir çok yabani hayvana ev sahipliği yaparak koruma altına alınmış bir göl olarak bilinmektedir. Bölge halkı tarafından yapılan açıklamalara göre gölde iki haftadır kabarcıkların olduğu bu kabarcıkların akıllarına deprem mi olacak sorusunu getirdiğini belirtti. Burdur gölü Tektonik bir göldür. Yani depremler sonucu oluşan kazanların su ile dolması ile oluşmuş olup altında fay hattı geçen bir göl olarak biliniyor. Fay hattında açılmalar, kırılmalar olabileceğinden dolayı bölge halkı Antalya, Isparta, Burdur'dan hissedilebilecek deprem olabilir korkusu yaşıyor. Buna göre Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi arasında bilim heyeti kurdu ve gölde incelemeler yaptı.

Üniversite Bilim Heyeti İnceledi

Bilim Heyetinde Bulunan Prof. Dr. İskender Gülle, "Süleyman Demirel Üniversitesi ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden gelen hocalarımızla birlikte ölçümlerimizi yaptık. İlk belirlemelere göre gazla karışık su çıkıyor. Bunu göl kenarında yıllardır gözlemliyorduk” açıklamasını yaparken diğer Bilim Heyetindeki akademisyen Erhan Şener ise "Yer altı suyu boşalımı olduğunu tahmin ediyoruz. Net bir şey söyleyebilmek için su numunesinin analizini yapıp göl suyu ile ilişkilendirmek lazım "açıklamasında bulundu.

Şu anda Burdur Gölünden hem gaz çıkıyor hemde su çıkıyor. Halen göldeki kabarcıklar rahat bir şekilde görülmekte olup bunun yeni bir fay hareketi mi yoksa yer altındaki suların dolması sebebi ile içindeki suyu boşaltması mı o inceleniyor.

Editör: TE Bilisim