Ülkemizde bilindiği üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Eğitim Merkezinde eğitim görmek üzere çok sayıda Polis Özel Harekat (PÖH) alımı gerçekleştirmektedir. İlgili ilanlar EGM tarafından hazırlanmakta ve Polis Akademisi Başkanlığınca kamuoyuna duyurulmaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 19. dönem POMEM 10 bin Polis Özel Harekat (PÖH) alımında bilindiği üzere mezuniyet şartı en az lise seviyesine çekilmişti. Bu sebepten dolayı ilgili ilana 300 bine yakın aday müracaat edebildi. Peki bundan sonra da lise mezunu adaylar başvuru yapabilecek mi?

MEZUNİYET ŞARTI ESNETİLSİN

Polis Özel Harekat (PÖH) alımları daha önce ki yıllarda sadece lisans mezunu düzeyinde yapılmaktaydı. Ancak lise mezunu ve ön lisans mezunu adayların başvuruları ve biz ve bizim gibi içerik üretmekte olan haber kaynaklarınca yapılan içerikler doğrultusunda EGM haklı bularak ilgili şartları en az lise mezunu seviyesine çekmiştir. 

Bundan sonra ki alımlarda mezuniyet şartının hangi seviyede olacağı konusunda duyuru yapılmadı ancak yine Polis Özel Harekat (PÖH) alımlarının ''en az lise mezunu olmak'' şartı ile alınması beklenmektedir. Mezuniyet şartında en az lise mezuniyeti arandığı için daha fazla aday başvuru yapabilmekte ve PÖH alımı ilanlarına yoğun rağbet gösterilmektedir. Bundan sonraki alımlarda Emniyet Genel Müdürlüğümüzün mezuniyet şartını esnetmesini talep etmekteyiz.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

PÖH MAAŞLARI VE GÖREVLERİ