Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sebebi ile ülkemizde de tüm illerimizde vatandaşların kendilerini karantina altına alması, mümkün olduğunca sokağa çıkmaması isteniyordu. Bu noktada okulların ve üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesinden bazı meslek faaliyetlerinin durdurulmasına, 20 ile 65 yaş aralığına sokağa çıkma yasağından hafta sonu tüm vatandaşlara sokağa çıkma yasağına kadar birçok önlem ve tedbir uygulanıyor.

Hemen hemen her akşam açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de illere göre vaka sayısını açıklamakta olup özellikle kendi şehrin vaka durumunu merak edenler için Geomatic web sitesi açıklanan bu rakamlara bağlı olarak interaktif bir vaka haritası çıkardı. İşte detaylar.

İllerdeki Vaka Sayısı

Dün akşam sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hayatını kaybedenlerin sayısının bin 296'ya yükseldiğini ve dün itibari ile 34 bin 456 test yapıldığını açıkladı. Bu testler kapsamında ise 4 bin 93 kişiye korona virüs tanısı konuldu. Son 24 saatte 98 hastanın vefat ettiğini açıklayan Koca 511 hasta iyileştiğini duyurdu ve "Test sayımız yakında 500 bine ulaşacak. Erken tanı ve tedavi, iyileşen hasta sayımızı artırıyor" ifadelerini kullandı.

İllere Göre Vaka Haritası

Türkiye’de hemen hemen tüm illerde vaka sayısı görülmekte olup Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere dayanarak ilgili web sitesi tarafından bir vaka haritası oluşturuldu. Haritada kırmızı renkler vakanın durumunun ciddi olduğunu ve hastanede tedavi gördüğünü ifade ederken, mavi renk ise orta derecede vaka ve hastane tedavisi anlamına gelmektedir. Mor vaka ise teşhis konulan hastanın evde tedavi edildiğini açıklamaktadır. Yeşil renk test sonucu pozitif çıkan ama hastanın şikayeti olmadan evde izole olduğunu ifa etmektedir.

Haritaya ulaşmak için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim