Yeni karantinaya alınan yerleşim yerleri açıklandı. Ülke genelinde Koronavirüs ile mücadele kapsamında bugün karantina alınan yerleşim yerleri nereler? İçişleri Bakanlığı tarafından her geçen gün yapılan uygulamalar, Sağlık Bakanlığından da hasta sayıları ve yapılan testlere ilişkin rakamlar merak uyandırırken, 20 Nisan karantina alınan il, ilçe mahalle ve sokaklar şu şekilde açıklandı.

BUGÜN KARANTİNA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ;

Kayseri ilinde Bünyan ilçesi Akmescit mahallesinde Kovid 19 virüsü nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca karantinaya alındı. Mahallenin ihtiyaçları yetkili kurumlar tarafından karşılanacak.

Bursa ilinde Karaköy mahallesi karantina alına alındı. Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı olduğu bilinen Karaköy mahallesinde geçen hafta vakalar artış gösterdiği ifade edildi. Köy 110 hane ve 244 nüfuslu bulunuyor. 1593 Sayılı kanuna göre kurallara uymayan vatandaşlara 3150 Tl idari para cezası verilecek.

Konya ilinde Beyşehir ilçesine bağlı Esence Mahallesi Kovdı-19 kapsamında karantina uygulaması başlatılmıştı. Buna göre 19 gün süre ile Esence mahallesindeki uygulama sona erdi. Mahallenin tamamındaki uygulamanın sona ermesi ile birlikte sadece 10 hanedeki vakalar nedeniyle karantinanın çerçevesi daraltıldı. Beyşehir ilçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda vatandaşlar sağlık taramasından geçirildiği ifade edildi.

Ülke genelinde 20 Nisan tarihi itibari ile karantina ile ilgili gelişmeler karantinaya alınan yerleşim yerleri bu şekilde açıklandı. Gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. Anında haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımıza erişmek için TIKLAYIN