Bursa'da son günlerde yaşan Türk,Kürt karşılaştırılması son buldu.Doğu ve Güneydoğu´dan gelen otobüslere 'tatlı' karşılama yapıldı.Doğu ve Güneydoğu illerinden otobüslerle gelen yolculara karanfil ve kestane şekeri dağıttılar.

 

Bursa'da, sosyal medyada iletişim kurarak toplanan bir grup, dayanışma ve kardeşliğin pekişmesi amacıyla Doğu ve Güneydoğu illerinden otobüslerle gelen yolcuları karşılayıp karanfil ve kestane şekeri dağıttı. 

 

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde toplanarak 'Türk Kürt kardeştir', 'Bursa'ya hoş geldiniz' yazılı afişler taşıyan grup, son günlerdeki terör saldırılarının ardından bazı illerde yaşanan otobüs taşlama olaylarına tepki gösterdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen Van Gölü, Erciş Seyahat, Özlem Diyarbakır, Star Diyarbakır, Lüks Batman, Ağrı Seyahat, Muş Seyahat, Patnos İtimat, Bitlis Taç, otobüslerinden inen yolcuları karşılayan grup, yolculara karanfil ve kestane şekeri ikram etti. 

 

Grup adına gazeteciler açıklama yapan Ahmet Günaydın, Muş'ta 'Taş atma, gül at', 'Ateşe benzin değil, su dök', 'Kardeşliği zedeleme, pekiştir' sloganlarıyla düzenlenen etkinliklere Bursa'dan ses vermek istediklerini belirtti. Günaydın şunları söyledi:

 

"İstedik ki 'kötü' olanın daha çok konuşulduğu bu günlerde 'iyi'nin sesini yükseltelim çünkü biz iyinin güçlü ve asil duruşunun her zaman kötüyü etkisizleştireceğine ve kalıcı olanın iyilik olduğuna inanan bir imana sahibiz. Aynı kültürel coğrafyanın çocukları olarak kader paydaşı olduğumuz insanlara kendimize yapılmasından hoşlanmayacağımız şeylerin yapılmasına seyirci kalmayacağız. Bu coğrafyada herkesin, her bölgede özgürce seyahat etme ve yaşama hakkına saygı gösterilmesi için sesimizi yükselteceğiz." 

 

Batman'dan gelen Nadir Koç da karşılama dolayısıyla çok şaşırdığını ve mutlu olduğunu dile getirdi. Kürt olduğunu belirten Koç, "Asker ziyaretinden geliyorum. Aslında Kürt Türk davası diye bir şey yok, biz kardeşiz" dedi.

 

DHA

Editör: TE Bilisim