Sağlık Bakanı Fahretin Koca bugün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı sonrası 19:00'da basın mensuplarının karşısına geçti. Koca açıklamalarından bir tanesi de 32 bin personel alımı konusunda oldu. önümüzdeki bir kaç hafta içerisinde ilanlar açıklanacak.

İlgili Haber: https://www.isinolsa.com/memur-alimlari/saglik-bakanligina-mulakatsiz-kura-ile-32-bin-personel-alimi-h31902.html

Sağlık Personellerinin ek ödemelerinin üst tavandan ödeneceği ifade edildi. Bu dönemde performans sistemi yerine ek ödemelerde iyileştirilme yapılacağı ifade edildi. Ek ödemler 3 aylık dönem içerisinde yüzde 100 ödenecek.

Sokağa çıkma yasağı konusunda ise herkesin kendi ohalini ilan etmesi gerektiği ifade edildi. Okulların tatil olup olmayacağı konusunda ise Çarşamba günkü toplantıda ele alınacağı ifade edildi. Hastaların aş aralığını açklayan Koca 50 ile 60 yaş aralığında 2 hastanın olduğunu diğer hastaların 61 yaş üstünde olduğu ifade edildi. Sağlık personelleri arasından da sonucu pozitif çıkan vakanın olduğu açıklandı.

Sağlıkçıların barınmaları için kamu misafirhanelerin kullanıma yönelik bir çalışmanın hazırlandığını bu konuda bir genelge açıklanacağı müjdesi verildi.

ÇİNDEN GELEN KİTLER;

Çin’den 50 bin kit geldiğini, Perşembe günü de 300 bin kit daha geleceğini aktaran Bakan Koca, basın mensupları tarafından gelen bir soru da Kitlerin parasını daha önce Atatürk ödediği iddia ediliyor sorusuna “Yok öyle bir durum biz kendimiz ücretini vererek alıyoruz. “ Açıklamasını paylaştı.

Editör: TE Bilisim