Ülkemizde son zamanlarda en çok sağlık sektörüne yapılan yatırımlar artırıldı. Pek çok konuda yeni çalışamalar başlatıldı, hastane olmayan şehirlere yeni şehir hastaneleri kuruldu ve sağlık atamaları her geçen gün artmaya KPSS puanları da düşmeye devam ediyor. Buna göre sağlık çalışanlarına yıpranma payı gibi yeni müjdeler verilmeye devam ederken maaş konusunda da önemli bir açıklama geldi.

Ülkemizde bulunan kaliteli doktorların bir bölümü beyin göçü ile yurt dışına gitmekte ve buralarda hizmetlerini sürdürmektedir. Beyin göçünün yaşanmaması ve bölümünde başarılı bulunan doktorların Türkiye'de kalabilmeleri için maaş konusunda önemli bir döneme giriyoruz.

ONAY VERİLDİ! YASALAŞACAK

Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onay verdiği, Ekonomi ve Maliye Bakanlığının konuyu doğruladığı iddia edilirken yakın zaman içerisinde bu konu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de bir görüşme yapılacak ve oy çokluğu ile konunun yasalaşması halinde ülkemizin en üst seviyelerinde bulunan doktorların 200 bin TL'ye kadar maaş almalarının önü açılmış olacak. Bu sayede kaliteli doktorların beyin göçü yaparak yurt dışına gitmelerinin önü engellenmiş ve personellere Türkiye'de oldukça iyi imkanlara çok güzel maaşlarda çalışma durumları getirilecek.

Editör: TE Bilisim