Koronavirüs ile büyük bir mücadele veren Sağlık Bakanlığına bağlı Hastane ve Üniversiteler bu konudaki başarısı da dünya ülkeleri tarafından takdir topluyor. Özellikle İstanbul ilinde pik yapmasının ardından filyasyon ekipleri tarafından pozitif vakaların çevresine erişilerek daha fazla yayılmasının önüne geçildi. Diğer bir gelişme ise Bartın ilinden geldi. Bartın’da 73 enfekte olan hastanın olduğu ifade edilmişti. Hastalardan iyi haberler geldi.

5 GÜNDÜR YENİ VAKA TESPİT EDİLMEDİ;

Covıd-19 virüsüne karşı tedavi gören hastanelerden taburcu edilen ve evlerine gönderilen hastanın karantina süreci boyunca takipleri yapılarak iyileşmeleri beklendi. İl genelinde 5 gündür pozitif vaka görülmemesi sevinç ile karşılandı. Valilikten yapılan açıklamada alınan tedbirlerin devam ettiğini ve ülke genelindeki uyulan kurallardan bir tanesi olan kapalı alanlara maskesiz girmek pazar alanlarında bulunmak yasak olduğunu ifade edildi. Piknik yapmak ve gezmek yasak. Dışarıya çıkmak zorunda olan vatandaşların sosyal mesafe kuralına uygun olarak hareket etmeleri konusunda uyarılar sık sık yapıldığı ifade edildi.

Valilikten yapılan açıklamada 21 hasta taburcu edilerek son test sonuçları beklendiği açıklandı. Toplamda 73 enfekte olan hastanın olduğu ifade edildi. Şuanda hastanede 2 yoğun bakım hastasının olduğunu paylaştı. Hastanede normal tedavi gören hasta sayısı ise 17 olarak açıklandı.