Türkiye'de ilk koronavirüs Vakası görüldüğü 11 Mart tarihinden beridir hiç vakanın yaşanmadığı ilçelerden bir tanesinde de 8 Temmuz 2020 tarihinde ilk vaka güldüğü açıklandı. Türkiye genelinde vakaların görülmesinden itibaren illerde oluşturulan pandemi Kurulu ve İçişleri Bakanlığının Genelgesi kararlarına göre şehirlerarası kısıtlama 31 büyükşehirde uygulamıştı. Bazı küçük yerleşim yerlerinde vakaların yaşamasının en büyük etkenlerinden bir tanesi de yerleşim yerine dışarıdan nfekte olan hasta gelmemesi için alınan tedbirler olmuştur. Türkiye genelinde hiç vaka yaşamaya birçok ilçe bulunuyor. Bu içeriden bir tanesi de Trabzon'un  Şalpazarı ilçesinde 12 bin  nüfusa sahip olan yaz aylarında ise memleketine gelen vatandaşların oluşturduğu nüfus nedeniyle artışlar yaşanıyor.

İLK KEZ VAKA YAŞANDI!

Trabzon ilçesi Şalpazarı Kaymakamı Uğur Ünsal yaptığı açıklamalarda Çamlıca Mahallesinde bir pozitif vaka'nın görüldüğü ifade edildi. Temmuz ayının başından itibaren düğünler, nikahlar yapılmaya başlandı ifade edildi. Vatandaşların pazar yerlerinde düğünlerde ve toplu alanlarda mutlaka maske kuralına dikkat etmeleri hijyen ve sosyal mesafeye bulmaları konusunda uyarılarda bulundu. Kaymakam Ünsal pazar yerinde düğünlerde ve toplu alanlarda sosyal mesafe kurallarına hijyen ve maske kurallarını mutlaka uyulması konusunda önemli uyarılarda bulundu.

GÜNLÜK KORONAVİRÜS VAKA SAYISI!

8 Temmuz 2020 günlük koronavirüs vakası sayıları henüz açıklanmadı. 7 Temmuz'da günlük vaka sayıları 1053 olarak açıklanmıştı. 6 Temmuz'da 1086. 5 Temmuz'da 1148. 4 Temmuz'da 1154 olarak açıklanmıştı. Vaka sayıları günlük olarak azalış eğiliminde olduğu görülmekte.

Editör: TE Bilisim