Dünyada her geçen gün önemli ve yeni gelişmeler gelmeye devam ederken sosyal medyanın gündemine yeni bir haber daha düştü. Öyle ki düşen bu haberde dünyaya kozmik ışınların yaklaştığı ve radyasyon seviyesinin en üst seviyeye çıkacağı bu sebepten dolayı evdeki radyasyon yayan cihazlarının tümünün ya da çoğunun kapatılması istendi. İşte sosyal medyada dolaşan mesajlar.

SOSYAL MEDYADAN YAYINLANDI

"Bu gece 00:30 – 03:30 arası telefon, cep telefonu, tablet gibi cihazları kapatmayı ve bunları vücudunuzdan uzak tutmayı unutmayın. Sinpagur TV bu haberi duyurdu. Lütfen ailenize ve arkadaşlarınıza söyleyin. Bu gece 12:30’dan 03:30’a kadar gezegenimiz çok yüksek bir radyasyona sahip olacak. Kozmik ışınlar Dünya’nın yanına gelecek. Bu nedenle lütfen cep telefonunuzu kapatın. Cihazınızın vücudunuza yakın olmasına izin vermeyin. Bu çok büyük bir hasara neden olabilir. İnanmıyorsanız NASA haberlerini kontrol edebilirsiniz. Bu mesajı sevdiğiniz herkese gönderin."

BU MESAJLAR GERÇEK Mİ?

Yayımlanan haberde Singapur TV'nin de konu hakkında yayın yaptığı ve dünyaya yaklaşan ışınların kozmik ışın yayacağı, radyasyon yayan tüm cihazların ya da çoğunun kapatılmasının gerektiği belirtiliyor. Bilim dünyasından konu hakkında son dakika duyurusu yapılmadı ancak haber kaynağının kanıtlanmadığı dolayısı ile asparagas olduğu düşünülmektedir.

Editör: TE Bilisim