Dünyada her sene yeni doğa ve gök olaylar yaşanırken özellikle dolunay ile beraber yaşanan farklı renk tonları herkesin dikkatini çekmeyi başarmaktadır. 31 Ekim gecesi büyük bir önem arz etmektedir ki cadılar bayramı ile beraber bu gece mavi ay diğer ismi ile mavi dolun ay meydana gelecek. Peki mavi dolunay, mavi ay nasıl olacak, saat kaçta gözükecek, mavi ay Türkiye'nin nerelerinden gözükecek?

Saat Kaçta Olacak?

NASA tarafından yapılan açıklama ile 31 Ekim gecesi mavi ay, mavi dolunay gözükeceği belirtilmiş olup Türkiye Saati ile 18:28 itibari ile mavi ayın gözükeceği belirtildi. Buna göre akşam 18.28'de gök yüzüne bakarak mavi ayı görebileceksiniz.

İkinci Dünya Savaşında Gözükmüştü

Mavi dolunay her zaman gerçekleşen bir gök olayı olmamak ile beraber en son ikinci dünya savaşında görülmüştü. O zamandan beri en dikkat çeken ay tutulmalarından bir tanesi kızıl ay olmuş ve tüm dünyadan beğeni ile karşılanmıştı. Şimdi de mavi ay olacak ve mavi ay yine dikkatleri üzerine çekecek.

Her Yerden Gözükecek

NASA tarafından yapılan duyuruda mavi ay, mavi dolunay tutulmasının her yerden rahat bir şekilde gözükeceği belirtilmiş olup Ay'ın önünde görüntüyü engelleyici her hangi bir durum söz konusu olmadığı için rahat bir şekilde izleneceği söylendi.

Mavi Dolunay Nedir?

Burada doğru bilinmesi gereken nokta şudur ki mavi ayda toz bulutlarının hareketi sırasında ay mavimsi gözükecektir yani ayda her hangi bir renk değişikliği olmayacak olup volkanik patlamalar, orman yangınları gibi yüzeye kalkan tozların hareketi sırasında ay mavimsi bir tona geçecek.