Uzmanlara göre bu belirtiler varsa Farketmeden koronavirüs hastalığı geçiyorsunuz.

2020 yılının salgın hastalığı ve yeni tip virüsü covid 19 koranavirüse yönelik araştırmalar halen devam ediyor. Uzmanlar her geçen gün yeni bulgular ve detaylar paylaşıyor. Korona 2020 yılın hemen ilk başlarında küçük bir eyaletten tüm dünya ülkelerine kısa bir sürede yayıldı ve koronavirüs vakalarının önüne geçmek ekonomik etkilerinden kurtulmak salgın bir an önce tüm dünyadan tamamen gitmesine yönelik olarak bilim insanları olağanüstü gayret göstereriyor. Sağlık kuruluşları ve sağlık personelleri de bu konuda önemli bir  görev üstleniyor  Koronavirüs  olduğunu anlamak için iağlık birimleri tarafından çeşitli testler yapılıyor. Bazı insanlar hastalık belirtilerini üst düzey bir şekilde taşırken bazı kişiler ise hiç fark etmedin koronavirüs olarak toplumda geziyorlar. Uzmanlara göre bu belirtilere sahipseniz koronavirüs olabilirsiniz.

KORONAVİRÜSÜN 7 BELİRTİSİ;

Daha önce hiç yaşamadığınız bazı belirtiler varsa bunlar beklenmedik bir şekilde oluşmuş ve geçme durumları uzun sürüyorsa covid-19 ile bağlantılı olup olmadığı konusunda uzmanları görünmekte fayda olacaktır. Koronavirüs hastalığın en sık görülen bir tanesi öksürük ve bu öksürüğün ise herhangi bir balgam olmadan, kuru öksürük şeklinde devam etmesidir. Yapılan araştırmalarda göre kuru öksürük geçiren kişilerin %43'ünün testinin pozitif çıktı belirtmiştir.

Nefes darlığı ise akciğer iltihaplanmalarına neden oldu rahatsızlıklardır. Covid 19 hastalığı özellikle nefes darlığına neden olabiliyor. Kendinizi çok halsiz ve yorgun hissetmenize yan etkilerine bağlı olarak hastalık belirtileri olabilir. Fakat yorgunluğun uzun süreli olması bu belirtiler arasında sayılabilecek. Başka bir nedeni yok ise covid-19 hastalığın saç dökülmesine neden olduğu ifade edilmektedir. Bazı kişilerde tat ve koku kaybı yaşanması covid 19 virüs bulaştığını gösterme de önemli kriterler arasında yer alıyor. Covid-19 testini negatif çıkmasının ardından yaklaşık 30 gün süre kadar koku ve tat kaybının devam ettiği ifade ediliyor. Uzmanlara göre Texas Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya bağlı oalrak yapılan açıklamalarda ABD'ye virüsün 2020 yılın başında gelebilecek gelmiş olabileceği ifade edildi. Tüm bunlara bağlı olarak belirtilere sahip olanlar mutlaka uzman doktorlara görünmeleri ve test yaptırmaları ile hastalık taşıyıp taşımadığını öğrenmeleri daha sağlıklı olacaktır.

İŞİN OLSA