Dünya ülkelerinin ve ülkemizin mücadele ettiği Koronavirüs'ün yayılmasını engellemek için bazı tedbirler alınmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Yeni bir karar ile 20 yaş altında sokağa çıkma yasağı 4 Nisan 2020 tarihinden itibaren uygulanacak. market ve pazar yerlerinde 3 adım kuralı getirildi. Bu alanlarda maske takmak zorunlu hale geldi. 

31 ŞEHİRE GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI;

Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalar yaparak bugüne kadar yaşanan vakaların sayıları paylaşıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan bilim kurulu raporu sonrası Başkan Erdoğan alınan tedbirleri açıkladı. 30 Büyükşehir ile Zonguldak iline giriş ve çıkışlar yasaklandı.

İlgili Haber: 31 Şehre Giriş ve Çıkışlar Yasaklandı

Büyükşehirlerin yanı sıra Zonguldak iline neden giriş çıkışların yasaklandığı da bvelli oldu. Zonguldak ilinde akciğer hastasının fazla olmasından dolayı bu ile giriş çıkışlar yasaklandı.

İlgili Haber: Zonguldak'a Giriş Çıkış Yasağı

20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI;

65 yaş üstü vatandaşlar için getirilen sokağa çıkma yasağının kapsamı genişletildi. 20 yaş altındaki vatandaşların (01 Ocak 2020 tarihi ve sonrası doğumlular) 4 nisan 2020 gece 00:00'dan itibaren sokağa çıkmaları yasaklandı.

İlgil haber: 20 Yaş Altına Sokağa Çıkma Yasağı

MASKE TAKMA ZORUNLULU OLAN ALANLAR;

Yarından itibaren geçerli olmak üzere pazar yerleri ile marketlerde insanların toplu şekilde bulunduğu alanlarda herkesin maske takma zorunluluğu getirildi. Aksi yönde davranış sergilemekte ısrar edenlere idari ve adli ceza verilecek. Ayrıca sosyal mesafe kuralının marketlerde ve pazar yerlerinde 3 metre olması gerektiği açıklanan tedbirler arasında yer alıyor. Aksi yönde kurallara uymayanlar adli, idari ceza alabilecekler.

Editör: TE Bilisim