Güneş sisteminde bulunan tüm yıldızların, uyduların, gezegenlerin hareketleri ile pek çok doğa olayları yaşanabilmektedir. Doğa olayları insanoğlunun her zaman dikkatini çekmekte olup bu akşam oldukça az görülebilen kanlı ay tutulması olacak. Şimdiden sosyal medya üzerinden kanlı ay tutulmasına ilişkin açıklamalar yapmaya başladı.

Özellikle astronomi ile uğraşan kişiler gezegenlerin ve kanlı ay tutulmasını deprem, kıyamet şeklinde yorumlamaya devam ediyor. Peki bunun gerçeklik payı nedir, kanlı ay tutulması ile deprem yani kıyamet denilebilecek olayların nasıl bir bağlantısı var?

FELAKAT İLE BAĞLANTISI NEDİR?

Ay hareketleri ile farklı hallere bürünmektedir. Yine diğer gezegenler ile dünyanın hareketleri de belirli bir düzen içerisinde sürmekte olup yaklaşıp uzaklaşma durumları meydana gelmektedir. Mars ile dünya bir birine en yakın konuma gelecek. Mars gökyüzünde oldukça parlak bir şekilde oluşacak olup dünyanın gölgesinde kalacak olan ay ise kızılımsı bir yapıya bürünecek. Yani Mars ile Dünyanın bir birine bu kadar yaklaşması sonucu yer çekiminde oluşabilecek sorunlar nedeni ile pek çok kişi kıyametin kopabileceği, kötü olayların yaşanabileceği, bazı bölgelerde 6 ile 7 şiddetine kadar pek çok olumsuzluğu beraberinde getirebilecek olan depremlerin meydana geleceğini iddia etmektedir.

Editör: TE Bilisim