Bolu'da gece saatlerinde çıkan yangın bir evde başlayıp diğerlerine de sıçradı ve 7 ev ile 5 ahır kül oldu. Köyde 16 hane vardı ve dün gece çıkan yangında 7 hane yok oldu. İşte ayrıntılar...

Saat 00.30 sıralarında, Mudurnu’nun İğneciler Köyü Yukarı Güney Mahallesi’nde Muhittin Çalışkan’a ait evde yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın, kısa sürede büyürken, evde bulunanlar dışarı çıkarak canlarını kurtardılar. 16 haneli mahallede çıkan yangında alevler kısa sürede büyüyerek çevredeki evlere sıçradı. Yan yana bulunan 7 ev ve 5 ahır alevler içerisinde kaldı.İhbarı üzerine köye, Mudurnu, Bolu, Sakarya ve Taşkesti Belde Belediyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sevk edildi. Söndürme çalışmaları başlatan ekiplere çevre köylerde yaşayanlar da su dolu tankerleriyle yangına müdahalede yardımcı oldu. Bazı köylüler de evlerde bulunan eşyaları ve ahırlarda bulunan hayvanları dışarı çıkartarak yanmaktan kurtardı. İtfaiye ekiplerinin Sabaha kadar süren çalışmaları sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

10 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Bolu ve Sakarya’dan gelen 112 Acil, UMKE ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de çalışmalara katılırken, dumandan etkilenen 10 kişiye sağlık ekipleri ambulanslarda müdahale etti. Evleri yanan köylüler büyük üzüntü yaşarken, komşuları tarafından teskin edildiler.

VALİ BARUŞ: KONTEYNER EVLER GETİRİLECEK

Bolu Valisi Aydın Baruş köye gelerek evleri yanan vatandaşların acısını paylaştı. Köylülere geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Aydın Baruş,  Bolu, Mudurnu ve Sakarya’dan gelen itfaiye ve orman ekiplerinin yangına müdahale ettiğini belirterek, "Alevler çatılardan evlere sıçrayarak büyük bir kütle haline gelmiş. 7 ev yandı, ancak hiçbir vatandaşımızın canının yanmaması sevindirici. İl Özel İdare ve Orman Müdürlüğü bölgede temizleme çalışması yaptıktan sonra konteyner evler getirilecek. Hayvancılık ve orman işleriyle geçinen, evleri yanan vatandaşlarımıza her türlü yardımda bulunulacak" dedi.

Editör: TE Bilisim