Cizre'de PKK'ya ağır darbeler vurulmaya devam ediyor. Cizre'de son günlerde konuşulan Bodrum katı operasyonlarında alınan bilgilere göre 60 kişinin öldürüldüğü öğrenildi.


Cizre'de PKK'nın karargah olarak kullandığı bodrumun da olduğu bölgede düzenlenen operasyonda 60'a yakın PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.

Cizre'de dün gün boyu etkili operasyonların yapıldığı kamuoyuna yansımıştı. TRT Haber dün gece yarısı PKK'nın karargah olarak kullandığı binanın bodrum katında 60 teröristin etkisiz hale getirildiği haberini son dakika olarak geçti. 
 
Sosyal medyada ise bu konuda farklı iddialar ortaya atıldı. Bazı kaynaklar ise yaralıların olduğu Cizre Bostancı Sokak 23 numaraya dün saat 17.00 - 19.00 saatleri sıralarında operasyon düzenlendiğini, operasyonun daha önce kuşatma altına alınan 23 numara ve çevresindeki 5-6 binaya yönelik gerçekleştirildiğini iddia etti. 
 
'TESLİM OL' ÇAĞRISINA ATEŞLE KARŞILIK VERİLDİ
 
Güvenlik güçlerinin ''teslim ol'' çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktığı ve 2 saate yakın süren çatışma sonucunda PKK ve gençlik örgütlenmesi YDG-H üyesi olduğu öne sürülen 50'ye yakın kişinin öldürüldüğü ileri sürüldü.
 
ÜST DÜZEY İSİMLER ÖLDÜRÜLDÜ
 
İlk gelen bilgilere göre Cizre'deki bodrum kata düzenlenen operasyonda PKK'lı üst düzey isimler ve dağ kadrosundan isimler dahil 60'a yakın teröristin öldürüldüğü ifade edildi.
 
Bodrumda sıkıştırılan PKK'lılar arasında ‘Mamo ve Rozan’ kod adlı iki üst düzey isminin olduğu söyleniyordu.
 
AYRINTILI İNCELEME YAPILAMADI
 
Çatışmalarda güvenlik güçlerinin kayıp vermediği operasyonların akşam karanlığında yapılması nedeniyle binalarda ayrıntılı inceleme yapılmadığı ifade edildi. PKK'nın karargah olarak kullandığı binanın da bulunduğu bölgede yaşanan çatışmada, 30'dan fazla terörist öldürüldüğüne dair farklı bilgiler de kamuoyuna yansıdı.  
 
3 DE YABANCI UYRUKLU VAR
 
Teröristlerin karargah olarak kullandığı binada çok sayıda silah ele geçirildi. Ölü ele geçirilenler arasında 3 yabancı uyruklu teröristin de olduğu öğrenildi. Binada yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mühimmatında ele geçirildiği belirtildi.
 
BOMBA TEMİZLİĞİ DEVAM EDİYOR
 
Öte yandan güvenlik güçleri, teröristlerden arındırılan yerlerde de tuzaklanmış el yapımı patlayıcıların imhasını dün de sürdürdü. Terör örgütü mensuplarından arındırılan evlerde silah ve mühimmatın yanı sıra tıbbi malzemeler de bulunuyor.
 
14 BİN EV TEK TEK TARANDI
 
İlçedeki 14 bin 589 evi kontrol eden güvenlik güçleri, teröristlerce tuzaklanan bin 220 el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. Yafes Mahallesi'ndeki evde yapılan aramada 9 kalaşnikof, 882 mermi, 38 şarjör ve çok sayıda örgütsel doküman bulundu.

Editör: TE Bilisim