Hindistan'da ilk olarak görülen ve Türkiye'ye de teğet geçen hatta yer yer Hatay'ın bazı bölgelerinde görülen çekirge istilasına karşılık olarak Birleşmiş Milletler yeni bir uyarı da bulundu. Buna göre çekirge istilası yeniden başlıyor ve bir haftaya kadar kritik seviyeye gelebilir. Peki istiladan Türkiye etkilenecek mi, hangi ülkeler risk altında.

Listede Türkiye Yok

Çekirgeler sıcak iklim bölgelerinde ki ülkelere doğru giderken Birleşmiş Milletler tarafından yapılan uyarı da Türkiye'ye değinilmedi. Yapılan açıklama da çekirgelerin Somali ve Etiyopya'ya yumurtladığını ve birkaç gün içerisinde Kenya'ya istilanın başlayacağı belirtildi.

Özellikle Doğu Afrika ülkelerinin tamamının dikkatli olması gerektiği belirtilirken önümüzdeki süreçte yumurtaların bırakıldığı Somali ile Etiyopya'da çekirge istilasının yeniden olacağı belirtildi. Bilindiği üzere çekirgelerin sayıları ve büyüklükleri o kadar fazla ki bir kilometre karelik alanda toplam 60 milyondan fazla çekirge bulunuyor. Tüm çekirgelerin tarlaları ve ekin alanlarını istila etmesinin vereceği zarar ise devasa büyüklükte.

Çekirgeler uğradıkları alanda bir saatte 35 bin kişinin yiyeceği gıdayı tüketiyor. Yumurtalarını bıraktıktan sonra yola devam eden çekirgelerin sürati saatte 150 km olarak belirtildi. Hızlı bir şekilde ilerleyen çekirgelerin Ocak ayına kadar Doğu Afrika ülkelerinde etkili olmaya devam edeceği belirtilirken Birleşmiş Milletler konuyu takip ediyor ve zamanla dikkat etmesi gereken ülkelerin listesini açıklamaya devam edecek.