Ülkemizin her ilinde ve tüm büyük ilçelerinde bulunmakta olan hastanelerde çok sayıda tıbbi cihaz bulunmaktadır. Tibbi cihazlarda meydana gelen sorun, problem ya da teknik aksaklıklarda ilk bakım ve onarım biyomedik teknikerleri tarafından yapılamaktadır. Adayların biyomedikal teknikeri olabilmeleri için biyomedikal cihaz teknolojisi bölümünden mezun olması ya da meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olarak gerekli sertifika ve belgeleri alması gerekmektedir.

Şu anda tibbi cihaz sayısının fazla olduğu tüm hastanelerde biyomedikal teknikerleri görev yapmaktadır. Ancak diğer bazı hastanelerde biyomedikal teknikerinin olmaması ve alımın yapılmamasından dolayı biyomedikal teknikerleri Sağlık Bakanlığından kadro talep etmektedir.

SESİNİZ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ!

İşin Olsa ekibimize ulaşan biyomedik teknikeri adayları Sağlık Bakanlığından tüm hastanelerde en az bir tane biyomedik teknikerinin görev yapması gerektiği ve buna göre atamaların yapılmasını talep etmektedir. Öyle ki hastanelerde bulunan tibbi cihazların tüm bakım ve onarımları biyomedikal teknikerleri tarafından yapılmaktadır. Tibbi cihazlarda meydana gelebilecek ufak ya da büyük boyuttaki tüm sorunlarda ciddi durumlar ile karşılaşabilme olasılığı bulunduğundan dolayı biyomedikal teknikerleri kendileri için de atamaların yapılmasını talep etektedir.

Editör: TE Bilisim