Koronavirüs ile mücadele kapsamında bazı illerde kurallara uygun olarak yaşayan vatandaşların duyarlılığı sayesinde vaka artış hızları düştü. İyi haber gelen bazı illerde bir müddettir yeni vaka görülmedi.

İL GENELİNDE 5 GÜNDÜR YENİ VAKA YOK!

Karabük Valisi yaptığı açıklamada son beş gündür il genelinde yapılan yeni testlerde enfekte olan yeni bir vaka tespit edilemediği açıklandı. Vali Fuat Güral hastanelerde tedavi altında bulunan hasta sayısının 8 olduğunu açıkladı. Vatandaşların kurallara büyük ölçüde uyduğunu ve karabükte vaka artışının sıfırlandığını ifade etti. Şimdiye kadar il genelinde 140 hasta görüldü. Karabük'te iyi gelişmelerin yanı sıra bir kötü bir haber ise Van’dan geldi.

VAN İLİNDE DURUM CİDDİ! VAKA ARTIYOR!

Van iline bağlı İpekyolu ilçesi Ortanca mahallesinde bir cenaze için taziyeye katılan vatandaşların vakaları arttırdığı ifade edildi. Ortanca mahallesinde şuanda karantina devam ederken, ilk vaka sayısı mahallede 6 olarak açıklanmış ve filyasyon ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucunda 15 vaka daha tespit edildi. 

Van ilinde yasak olmasına rağmen bir taziye düzenlenmiş ve oraya katılanlarda hızla enfekte artışı yaşanmıştı. Taziye düzenleyen ailede 23 kişi enfekte oldu. Taziye için başka illerden gelen vatandaşlardan da enfekte hasta bulunuyor. Van valisi Emin Bilmez yaptığı açıklamada tedbirsiz ve sorumsuz davranan vatandaşlardan dolayı vaka sayısında ciddi artışların olduğunu ve İl merkezinde riskin daha çok olduğunu ifade etti. Van Vali Bilmez vatandaşlara kurallara uyuması konusunda uyarılar yaptı.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim