Türkiye'de günlük koronavirüs Vakası sayıları açıklanmaya devam ediyor. Türkiye'de 21 Mayıs 2020 tarihli  günlük vaka tablosunda artış hızları düşmeye devam etti. Bazı illerde vaka sayıları hızlı bir şekilde düşüyor. Bazı illerde ise atışlarını olması nedeniyle valiliklerden uyarılar geliyor. Van valiliğinden yapılan yazılı yazılı açıklamada dışarıdan bana gelip de izolasyonda bulunması gereken vatandaşların kurallara uymadığı, Bu sebeple vaka sayısında artışların neden olduğu ifade edildi.
 Van Valiliği uyardı.

VAN VALİLİĞİNDEN UYARI;

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların daha çok duyarlı olmasını, koronavirüs riskini görmelerini, Bayram alışverişlerinde kalabalıkların uzak durmalarını, sosyal mesafe dikkat ederek maske takmalarını konusunda uyarılarda bulundu.

Van valiliğinde bazı yasak kararları açıklandı bunlardan bir tanesi mezarlıklara maskesiz girmesi toplu halde Ziyaretin yapılması mezar çevresindeki seyyar satıcıların satış yapmaları yasaklandı. Kovid-19 virüsü bakan sayısı il genelinde 448 olarak açıklandı.  il genelinde yoğun bakımda bulunan hasta sayısı 1 vefat eden hasta ise 9 olarak açıklandı.

Van ili Edremit ilçesinde kalp krizi nedeniyle vefat eden 1 kişi için, şehir dışındaki taziye gelen yakınları bir kişinin rahatsızlanması üzerine hastanede tedavi altına alındı. Taziyede 13 kişinin koronavirüsü bulaştığı açıklamıştı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 13 kişinin Tedavisi devam ediyor. Filyasyon ekipleri yaptığı çalışmalardan Gürpınar ilçesine bağlı taşgören Mahallesi'ndeki kişi daha koronavirüs tespit edildi ve mahalle karantina altına alındı.

VAKA YAŞANMAYAN İLLER;

Ülke genelinde koronavirüs vakası yaşanmayan iller hangileri Artvin'de 2 hafta gelişim süreci vaka yaşanmadı. Burdur, Tunceli, Sivas, Bartın ve Gümüşhane ileride bunlardan bir tanesi.