Türkiye başta olmak üzere tüm dünya ülkeleri 2020 yılına oldukça kötü oldu. Depremler, sel, heyelan, lodos, çekirge istilası, corona virüsü, gökten patlıcan yağması olayı derken şimdide karınca istilası başladı. Henüz ülkemizde karınca istilasına yönelik bir durum görülmemektedir. Fakat Umman'dan gelen son dakika görüntülerde tarlalarda, şehir merkezlerinde milyarlarca karıncanın akın akın bir yere doğru göç ettiği, ilerlediği görülüyor. Karınca istilasına yönelik Kuran'da geçen bilgiyi sizlere aktarıyoruz.

Kuran'da Geçen Karınca Ayeti

Neml Suresi 17. Ayeti

“Nihayet Karınca vadisine geldiklerinde, bir karınca şöyle dedi: "Ey karıncalar! Yuvalarınıza girin; aman, Süleyman ve ordusu farkına varmadan sizi ezmesin!”

Kuran'da karıncaların geçtiği tek ayet hemen yukarıda belirtilmiştir. Umman'dan gelen görüntülere bakıldığında milyarlarca karıncanın tarlalardan, şehir merkezlerinden hızla geçip giderek bir noktaya doğru göç ettiği görülmektedir. Bunun sebebi net olarak bilinmiyor. Kuran'da ise " "Ey karıncalar! Yuvalarınıza girin..." ifadesi geçiyor. Bir çok kişi karıncaların olabilecek felaketlerden kaçmak için yuvalarına doğru gitmeye yol aldığı belirtilmekte olup, bazı kişiler bunun kıyamet ile net bir bağlantısının olmadığını belirtiyor. Her geçen gün yeni musibetlerin olduğu dünyada önümüzdeki günlerde ne gibi felaketler yaşanacak bilinmemektedir.