Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Toplantısında Başbakan Binali Yıldırım pek çok konu hakkında konuşma yaptı. Konuşması sırasında sıklıkla alkış alarak sözü kesilen Başbakan Binali Yıldırım kamu personeli alımı konusunda da bazı önemli açıklamalar yaptı.
Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin kalkıştığı askeri darbe girişiminin geri püskürtülmesi ile yurt genelinde soruşturmaların devam ettiğini belirten Binali Yıldırım 25 Bin kişinin alınacağı haberini verdi.

25 Bin Kişi Alınacak

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı konuşmasında Milli Eğitim Bakanlığı için 15 bin ve Emniyet Genel Müdürlüğü için 10 bin olmak üzere toplam 25 bin memur alımı yapılacağını duyurdu.

Fethullahçı Terör Örgütü üyelerine yönelik yapılan operasyonlar tüm yurt genelinde devam ediyor. Bu kapsamda yapılan görüşmeler ile meslekten ihraç edilen memur sayısı kadar memur alımı da yapılacak. Görüşmelerden çıkan kararlara göre bu alımlar açıktan atama yöntemi ile yapılacak olup alınan memurların sözleşmeli olarak istihdam etmesinin uygun olduğu düşünülmektedir. Şuan için kaç bin memur alımının yapılacağı konusunda bilgi yok.
Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan iddia'ya göre 50 bin civarı memur alımının yapılacağının düşünüldüğü tahmin edilmişti. Yurt genelinde yapılan operasyonların sona ermesi ile bu konu hakkında da resmi açıklamaların gelmesi ve memur alımlarının ne zaman başlayacağı konusunda kesin tarih konusunda da bildiri yayınlanması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim