İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım canlı yayında İstanbul' da gerçekleştirilen yerel seçim sonuçlarına itirazlar konusunda önemli ifadelere yer verdi. Binali Yıldırım, açıklamasında oy farkının kendi lehine azaldığını ifade etti. Yapılan açıklamalarda şuanki oy farkının 13 bin kişiye kadar indiğini söyledi.

OYLARLA ALAKALI AÇIKLAMALAR

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler tarafından yapılan açıklamada, Büyükçekmece’ de oluşturulan sandıklarda, İlçe Seçim Kurulu Başkanı, o ilçede görev yapan mülki idare amirlerinin, kamu görevlilerinin listesini istediğini, arrdından da atamasını gerçekleştirdiğini söyledi. Mevcuttaki görevlilere göz atıldığında, kanuna aykırılık olduğu, işçilerin bu göreve getirildiği ifadeleri kullanıldı. Yetisi olmayan bir kurulun, kamu görevi sıfatı taşımayan, art niyetli olup olmadığı tartışılan kişilerin bu süreci yürütmesi hukuka aykırıdır. Bu noktada da itirazların yapılacağı ifadelerini kullanan Güler, askerlerin ve kısıtlı olarak ifade edilen zihinsel engellilerin seçmen listesinde yer aldığı yönünde ifadelere yer verdi.

BİNALİ YILDIRIM' DAN YENİ AÇIKLAMA

Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamada yalnızca tek bir ilçede değil, diğer ilçelerde de aynı durumun söz konusu olduğuna. Bunlarla alakalı detayların da kamuoyuna duyurulacağı ifadelerini kullanan Binali Yıldırım, MHP ilçe başkanının evine dahi 6 seçmen yazıldığını, kepazeliğin geldiği boyutun dikkatlerden kaçmaması gerektiğini söyledi. Belirli bölgelerde seçmen ağırlığını CHP lehine çevirmek için farklı oyunlar oynandığını söyleyen Binali Yıldırım, sahtekarlığın son kullanma tarihi olmayacağını ifade ederek; sahtekarlığın başta yapılması durumunda sonuna kadar devam edeceği yönünde ifadelere yer verdi...

Editör: TE Bilisim