FETÖ'cülerin Emniyet Genel Müdürlüğünden ihraç edilmesi ile boşalan kadroların doldurulması için İçişleri Bakanlığı Polis Özel Harekat Alımı yapmaya başladı. Buna göre 10 bin PÖH alımı yapıldı ve Ekim 10 itibari ile 10 bin PÖH alımı başvuruları daha yapılacak. Bu alımlar hakkında ilan başvuruları duyurulmadan önce kadınlara bin kontenjan ayrıldığı ve erkeklere 9 bin kontenjan ayrıldığı belirtilmişti ancak Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama ile 10 bin PÖH alımının tamamının erkek adaylardan oluşacağı belirtildi. Peki kadın alımı yapılmayacak mı? Bu alımlar iptal mi oldu?

Bin Kişilik Kontenjan Alımı Yapılacak Mı?

Bayanlar için Polis Özel Harekat başvurularına bin kişilik kontenjan ayrıldığı belirtilmiş fakat başvuru detaylarında tüm başvuruların erkek adaylar için yapılacağı açıklanmıştı. Peki bin kişilik bayanlara özel oluşturulmuş bu kontenjana ne oldu?

Söz konusu Emniyet Genel Müdürlüğünden bu konu hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak sosyal medya ve basında yapılan yorumlara incelendiğinde Polis Özel Harekat memurlarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde aktif görevler için kullanılması planlandığı düşünülmekte ve bu yüzden bayanlara bu başvurularda kontenjan ayrılmadığı tahmin edilmektedir. İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptığı açıklamasında ek olarak 10 bin Polis Memuru alımının daha yapılacağını duyurmuştu yani bu kadro için bayanlara özel ek bin kişilik kontenjan daha açılabilir veya yeni PÖH alımlarında ek bin kişilik kontenjanın da açılması bekleniyor. Bu konuda yapılan yorumların ne derece doğru olduğu bilinmiyor en doğru yanıtı öğrenmek için Emniyet Genel Müdürlüğünden açıklama yapılması bekleniyor.