Sosyal medyada yayılan bir haber şu anda bir çok kanal üzerinden paylaşılmaya devam etmekte olup Türkiye'de ilk korona virüsünden ölüm haberi geldikten sonra BİM, A 101, Şok, Migros, Carrefoursa vb. gibi tüm süper marketlerin çalışma saatlerinin değişeceği, haftada 3 gün belirli saatlerde hizmet etmeye başlayacağı belirtildi. Yayımlanan belgenin kısa sürede milyonlara ulaşmasından sona Sağlık Bakanlığı konuya açıklık getirdi. Peki bu haberlerin kaynağı nedir, gerçek midir, bakanlık neler dedir?

Sağlık Bakanlığı Açıklık Getirdi

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da internette dolaşan bir belgede marketlerin çalışma saatlerinin değişeceğine yönelik bilginin asılsız olduğu, haberin kaynağının araştırılarak hukuki sürecin başlatılacağı belirtildi. Buna göre şu anlık BİM, A 101, Şok, Migros, Carrefoursa vb. gibi tüm süper marketlerin ya da bakkalların çalışma saatlerinde her hangi bir değişklk bulunmamakta olup halen aynı süre zarfında marketler çalışmaya devam etmektedir.

Bazı Ülkelerde Marketler Kısıtlı Çalışıyor

Şu anda corona virüsünün yoğun olarak ülke genelinde yayıldığı bazı yerlerde marketler kısıtlı olarak belirli zaman dilimlerinde çalışmakta, kişi başı belirli miktardan fazla ürün alınamamakta ve markete belirli bir kontenjan dahilinde kişi alışverişe alınmaktadır. Şu an için Türkiye'de böyle bir gelişme bulunmamakta olup BİM, A 101, Şok, Migros, Carrefoursa vb. gibi tüm süper marketler aynı çalışma saatlerinde hizmet vermektedir. Sağlık Bakanlığından resmi bir duyuru gelmediği sürece çalışma saatlerinde değişiklik yapılmayacaktır.