Özellikle sadece ülkemizde değil tüm dünyada gelecek vaat eden sektörler arasında yer alan bilişim sektörüne yatırımlar devam ederken Türkiye’de de bilişim sektöründeki eleman açığını kapatmak üzere toplada 150 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Bu kapsamda Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre Data Expert'in Genel Müdürü Hasan Altunkaya yapılan açıklamada önümüzdeki yıllarda bilişim başta olmak üzere tüm firmalarda teknoloji niteliklerine uygun personel alımları yapılacak.

Eleman Açığı Bulunuyor

Son zamanların en çok aranan meslek gruplarından olan veri tabanı uzmanı, iş analisti, bilgi teknolojileri güvenliği, yazılım mühendisi/uzmanı, e-ticaret uzmanı, veri ve bilgi yönetimi, iş zekası uzmanı, IT işe alım uzmanı, Linux system admini strator ve dijital pazarlama gibi mesleklere olan ilginin artması bekleniyor. Zira bu alanlarda hali hazırda istihdam açığı olan Türkiye’de ilerleyen yıllarda 150 bin yeni istihdam olanağı sağlanacak olup kısa vadede ise sağlık bilişimi, güvenlik bilişimi, e-ticaret, e-devlet uygulamaları geliştirmeleri için acil 35 bin kişilik bir istihdam sağlanması bekleniyor.

Sektörde İşsizlik Çok Az

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere bakıldığında genç nüfusta işsizlik oranı ise yüzde 18’lere kadar yükselmiş olmakla birlikte özellikle bu salgın süreci ile de birlikte sanayi, inşaat ve tarım sektöründe işe alımlar büyük ölçüde azalırken, 62 bin kişi ile istihdamın arttığı tek sektör bilişimi de kapsayan hizmet sektörü oldu. Bu noktada özellikle her geçen gün büyüme kaydeden bilişim sektöründe diğer sektörlerin aksine giderek çoğalan boş pozisyonları doldurabilecek yetkinlik ve nitelikteki uzmanlar aranıyor. Bu kapsamda ise devlet tarafından sektöre yatırımlar yapılırken bu alanda eksik eleman sorunun ise yapılacak olan istihdamlar ile kapatılması hedefleniyor. Kısa vadede ise farklı birçok bilişi mesleğinde 35 bin personel alımı yapılacak.