Bilim, Sanayi ve Teknoloji konusunda giderek gelişmekte olan Türkiye'nin farklı noktalarına organize sanayi bölgeleri kurulmakta ve sanayinin gelişimi sağlandığı gibi binlerce kişiye iş imkanı sunulmaktadır. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yaptığı açıklamasında Yozgat, Şanlıurfa ve Artvin'de kurulacak olan organize sanayi bölgelerinin iş yapmaya başlaması ile toplam 10 bin 500 kişiye iş imkanı sunulacağını duyurdu. Bozok organize sanayi bölgesinin tam faaliyete başlaması ile Yozgat Merkez ile Sorgun arasına kurulacak bölgede ki organize sanayi bölgesinin iş başı yapması ile 5 bin kişiye iş imkanı sunulacak. Şanlıurfa'ya kurulacak organize sanayi bölgesinin 1 milyon metrekarelik alana kurulması beklenmekte olup Faruk Özlü'nün yaptığı açıklamasına göre hükümetin terörden etkilenen bölgelere özel önem verdiği öğrenildi. Şanlıurfa'ya kurulacak organize sanayi bölgesinin de iş başı yapması ile 4 bin kişiye istihdam fırsatı verilecek.

Yine Artvin'e kurulacak olan organize sanayi bölgesi sayesinde toplam bin 500 kişiye iş imkanı verilecek. Artvin'e kurulacak olan organize sanayi bölegsinin 400 bin metrekarelik alanı kurulması bekleniyor. Terörün azalması ile birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine yapılacak olan teknoloji, bilim ve sanayi yatırımlarının giderek artması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim