Hem ülkede hem de dünyada zor zamanları geçirdiğimiz şu günlerde, salgının etkilemiş olduğu farklı alanlarda tedbirler alınmaya, iyileştirme ve kolaylıklar sağlanmaya devam ediyor. Bu noktada bilim kurulu tarafından yapılan açıklamalar önem kazanmış olup bu doğrultuda birçok öğrenci ve veliyi ilgilendiren eğitim durumu ise Bakan Koca’nın açıklaması ile çarşamba günü ele alınacağı ifade edildi. Okullar uzatılacak mı, uzaktan eğitim devam edecek mi soruları dahil olmak üzere birçok konunun bu Çarşamba yapılacak olan bilim kurulu toplantısında ele alınması bekleniyor.

Okul Tatili Uzayacak Mı?

Ülkemizde de korona virüs salgınına yakalanan kişi sayısı, vakanın artış göstermesi ile binlerce kişi özellikle ne gibi önlemler alınacağını merak ediyor. Okullara getirilen sınırlı sayıda haftada uzaktan eğitim süresinin uzatılıp uzatılmayacağı, yaz tatilinin olup olmayacağı gibi pek çok soru hem velilerin hem de öğrencilerin kafasını meşgul ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimi akşam koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlarken önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin okulların uzayacak mı sorusuna ise “Milli Eğitim Bakanlığı’mızla çarşamba günü Bilim Kurlumuza katılmak üzere bugün konuştuk. Dolayısıyla Bilim Kurulu’nda çarşamba günü eğitim konusunu gündemimize almış olacağız” ifadeleri ile cevap verdi.

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Birçok öğrenci ve velinin merak ettiği konulardan biri de okulların ne zaman açılacağı olup konu ile ilgili olarak ise hem Milli Eğitim Bakanı hem de geçtiğimiz gün Sağlım Bakanı Fahrettin Koca’dan bir açıklama gelmişti.

Koca tarafından "Milli Eğitim Bakanlığımızla çarşamba günü bilim kurulumuza katılmak üzere bugün konuştuk. Çarşamba günü eğitim konusunu gündemimize almış olacağız." Açıklamasının yanı da Ziya Selçuk ise "Sağlık Bakanlığımız ile süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Okullardaki eğitime ara verilmesi kararını virüsün dünyadaki yayılımı ve Bilim Kurulunun verileri doğrultusunda aldık. Okulların açılabilmesi için de yine Bilim Kurulunun verilerine ihtiyacımız var. Durum netleştiğinde alınacak kararları tüm halkımızla paylaşacağız." dedi.