Corona virüsü salgını ülkemizde her geçen gün artmaya devam ederken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Tevfik Özlü tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı ve uzun süre evde kalmaya hazırlıklı olmamız gerektiği duyuruldu.

“2-3 haftalık süreç çok önemli. Evden çıkmayalım. Çin’de iki ayda düşüş gözlendi. Türkiye o aşamaya gelmedi, yükselme dönemindeyiz. Bizde hızlı bir artış olduğu görülüyor. Alınan yeni önlemler faydalı olabilir. Uzun süre evde kalmaya hazır olun. Bu süreç biraz uzayabilir. Evde mutlu olmaya çalışın.”

SON RAKAM: 42 BİN

Türkiye 11 Mart tarihinden beri corona salgını ile mücadele etmeye devam ederken her gün açıklanan yeni veriler ile corona salgınının ülkemizde çok daha arttığı görülmektedir. Buna göre yayımlanmış son verilerde ülkemizde 42 binden fazla kişinin corona salgınına kapıldığı belirtilirken bugüne kadar 276 binden fazla kişiye de test yapıldığı belirtildi.

SÜREÇ GİDEREK UZUYOR

Uzmanlar tarafından haftalık olarak yapılan her açıklama da bu haftanın daha önemli olduğu belirtilirken. Geçen her hafta da vaka sayısı arttığı için 'bu hafta çok önemli...' açıklamaları gelmeye devam ediyor. Buna göre bilim kurulu tarafından yapılan duyuruda halkın sokağa çıkma süresini azaltması ile birlikte corona virüsünden Türkiye'nin kurtulacağı belirtilmektedir.

Editör: TE Bilisim