Bilim Kurulu Üyesinden Koronavirüste Genç Vakalar İçin Kritik Açıklama!

Dünya genelinde ve Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarına artış hızına bağlı olarak bazı açıklamalar gelmeye devam ediyor Sağlık Bakanlığı Başkanlığında oluşturulan Bilim Kurulu üyesi Pofesör Doktor Hasan Tezer yaptığı açıklamada virüsün yayılımının önüne geçilmesi için gerekli olan sosyal mesafe maske gibi kuralların uyulmadığını ifade ederek, genç vaka sayılarındaki artışa dikkat çekti kritik açıklama detayları şu şekilde.

Bilim kurulu üyesi Profesör Dr.Tezer yaptığı açıklamada yeni normalleşme alımları kapsamında yaşanan gelişmelere göre; düğün, nişan toplu taziyeler gibi toplu alanlarda kurallara uyulmadığı için bugün yaşanan vaka sayılarına ulaşıldığını ifade edildi. Dünya genelinde de genç grupların kurallara dikkat etmediğini ve bu sebeple de vaka sayılarında artışlar olduğu ifade edildi.

SONBAHAR AYLARINA DİKKAT!

Bilim kurulu üyesi Tezer yaptığı açıklamada sonbahar aylarından sonra diğer yürüsün de ortaya çıkması ile vaka sayılarının karışık bir hal alacağını risk grubunun dışındakilerde de ağır seyredeceği değerlendirildi. Yapmamız gereken mesafe maske ve hijyen kurallarının uyulması ve bu sebeple uyulmadığı takdirde başka önlemlerine gelebileceği ifade edildi. Bugün 28 il genelinde 65 yaş üstüne yönelik kısıtlamalar bulunuyor.

İŞİN OLSA